Skip to main content

Home

Uitgelichte producten:
Lichtdoorlatende systemen voor:

Wat zijn daglichtconstructies?

In uw gebouw, kantoor of hal kunt u meer daglicht krijgen, door op het dak of in uw gevel een daglichtconstructie te monteren. Ook wel lichtstraten genoemd. Een daglichtconstructie bestaat uit isolerende veiligheid glas of geïsoleerde polycarbonaatplaten of plexiglas, die gemonteerd zijn in o.a. een houten of aluminium constructie. Dit kan zowel op een bestaande dak/gevel of nieuwbouw. Hiermee voegt u daglicht toe in uw ruimte. In koude periodes kan het zonlicht warmte toevoegen. Een daglichtconstructie geeft hierdoor besparing op de elektriciteits- en gaskosten. Ook kunnen er luiken in de lichtstraat gemonteerd worden, zowel elektrisch als handbediening. Hiermee krijgt u een heerlijk ventilerende klimaat in de ruimte. Er zijn ook mogelijkheden om zonnewering te monteren om in warme periodes de hitte tegen te gaan. Een lichtdoorlatende constructie is een duurzame en ook goedkope oplossing wat past binnen de huidige klimaat eisen. een mooie daglichtoplossing!

De constructies kunnen in alle vormen, formaten, lengtes, breedtes en kleuren gebouwd worden. De vorm van de lichtstraat kan zodoende afgestemd worden op de bouw stijl van het huis, kantoor of hal.  Afhankelijk welke isolerende waarden u wilt hebben, kan de dikte van het glas, plexiglas of polycarbonaatplaten aangepast worden.

Naast het monteren op een dak of gevel, kunnen de lichtdoorlatende constructies ook voor andere toepassingen gebruikt worden, zoals een terrasoverkapping, droogloop, fietsoverkapping, rokersoverkapping, luifels , carport, dug-out etc. Ook hiervoor geldt het kan in alle vormen, formaten, lengtes, breedtes en kleuren gemonteerd worden.  

 FKM Daglichtsystemen heeft een eigen werkplaats, waarin de constructies op maat worden gemaakt. De daglichtconstructies gaan als een bouwpakket naar de klant toe. Onze eigen monteurs kunnen het voor u monteren, maar alleen leveren is ook mogelijk. 

FKM Daglichtsystemen heeft meer dan 30 jaar ervaring in de daglicht branche. Voor elke vraag over meer daglicht in uw gebouw of speciale daglichtconstructies hebben we een oplossing.

Technische gegevens lichtstraten:

Polycarbonaat brandclassificaties:
Land Norm Classificatie
Nederland NEN 6065

Klasse 1-2

Duitsland DIN4102

B1-B2

Ver. Koninkrijk BS 476 Klasse 1-2
Frankrijk NF-P-92-507 M1-M2
Polycarbonaat geluidsvermindering:
Dikte in mm Geluidsreduktie
6 18
8 18
10 19
16 21
20 22
25 23

Lees meer …Home

Corona schermen

Corona schermen

Hieronder vindt u een overzicht van coronabeschermingsplaten/kuchschermen. Alle vormen en maten zijn mogelijk. Mail of bel ons als u maatwerk wilt hebben of staffelprijzen. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                           Klik hier voor folder coronaschermen                                  Scroll naar beneden voor alle opties
Tel: 0523-611511  

Een jaar geleden hebben we als FKM Daglichtconstructie niet kunnen bedenken, dat we naast het maken en monteren van daglichtsystemen, ook coronaschermen/kuchschermen zouden maken en monteren. We werken al jaren met plexiglas en polycarbonaat, dus het was een kleine stap om coronaschermen of kuchschermen te produceren. We hebben ondertussen al veel van deze anti coronaschermen verkocht van zowel plexiglas als polycarbonaat voor op bureau's, in hallen, in liften, staande schermen als hangschermen. Ongelooflijk hoe snel mensen en bedrijven zich aanpassen aan een nieuwe bedreigende situatie als de covid19 virus. Wij zijn blij dat we als bedijf zijnde een klein beetje hebben kunnen helpen in deze situatie.

Mocht u een een scherm nodig hebben, dan mag u ons altijd bellen of mailen. We kunnen elk scherm van elk formaat maken.

Lees meer …Corona schermen

TIG lassen aluminium

U kunt bij ons terecht voor TIG lassen in aluminium.

We hebben een professionele TIG afdeling met jarenlang ervaring en certificaten in het aluminium lassen.
We kunnen uw laswerk in aluminium ook verzorgen.
Eventueel kunnen we ander materiaal lassen, zoals RVS.
De meeste constructies en hoeken kunnen we lassen.
Indien nodig kunnen we de producten op lengte zagen of buigen.

Als u aluminium heeft wat gelast moet worden, dan kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                         
Tel: 0523-611511  

TIG lassen is vooral geschikt voor dun plaatwerk, waarbij gekozen kan worden tussen wel of geen toevoegmateriaal. 
Daarbij is het een nauwkeurig lasproces.

 

 

Documentatie

 

Metaalunievoorwaarden FKM Garantieverklaring FKM Maatvoeringsblad

 

Folder FKM Carports Folder FKM Lichtstraten Bestekomschrijving
Lichtstraat